İçeriğe geç

Cürmün Kadar Yer Yakarsın Ne Demektir

Cürmün ne anlama gelir?

Anlamı: – suç, – kabahat, – hata veya kusur, yanılma.

Cürmün kadar yer yakarsın ne?

Birinin diğerine kızdığında ve onu küçümsediğinde kullandığı “Ateş olsaydın, suçun kadar toprağı yakardın” sözü, birçok kişi tarafından “suç” kelimesi nedeniyle yanlış kullanılmaktadır. Arapça “curm” kelimesinden türetilen “crim” kelimesi “kabahat, suç” anlamına gelir.

Ateş olsan Cirmin mi cürmün mü?

Karıştırılan iki kelime: çürüm ve cirim. Suç, suç, suç anlamına gelir. Hacim, hacim, boyuttur. Bu nedenle, karşı tarafı küçümsemek için söylenen “Ateş olsaydın, suçun kadar toprağı yakardın” ifadesinin doğru ifadesi şöyledir: “Ateş olsaydın, suçun kadar toprağı yakardın.”

Ateş olsa cirmi kadar yer yakar Cirim ne demek?

TDK’nın “Yangın çıksa bir insan kadar yer yakar” sözü ne anlama geliyor? Cevap: Karşı tarafın pek de önemli olmadığını gösteren bir söz.

Ateş olsan cürmün kadar yer Yakarsına ne cevap verilir?

Bu cümleyi günlük hayatta sıkça duymak mümkün. Özellikle öfkelenildiğinde, “Ateş olsaydın, bir insan kadar toprağı yakardın” denilerek diğerinin küçümsenmesi amaçlanıyor. Hangi anlamda kullanılıyor? Ateş olsaydın, cirmin’in kadar toprağı yakardın. İfadenizdeki en önemli kelime “cirmin” kelimesi.

Cürmüm kelime anlamı nedir?

Cürmum kelimesi tam anlamıyla suç anlamında kullanılır ve günah, suç veya kabahat anlamına gelir. “Crimum” kelimesi benim hatam veya benim suçum anlamına gelir. Antik çağlarda “Curmum” kelimesi “benim hatam ne” anlamında kullanılırdı ve ayrıca “gücüm” anlamına gelirdi.

Cürüm ne demek ekşi sözlük?

Adalete teslim edilmesi gereken suç. Suçlu bir kişi tarafından işlenen nefret dolu bir eylemdir. Kanunen cezai yaptırım gerektirir.

Cürmü masal ne demek?

Suç kelimesi Arapça kökenlidir ve işlenen suç anlamına gelir. Cürm-ü maşhud ifadesi eylemde anlamına gelir. Suç işleyen kişiyi suçüstü yakalamak suç sayılır.

Ateşin cürmü ne demek?

“Ateş varsa, suç kadar yer yakar” sözü halk arasında sıkça kullanılır. Ancak suç, “suç, suç” anlamına gelir. Cirim, “büyüklük, hacim” anlamına gelir. Yangın, suçundan dolayı değil, büyüklüğüne göre yeri yakar.

Dinde cürüm ne demek?

Ceza, suç, hata, günah, kabahat, isyan gerektiren. Cerîme de aynı anlama gelir. Suç sayılan bir eylemi gerçekleştiren kişiye “suçlu” denir.

Cirmi kadar ne demek?

Büyüklük, hacim: “Ateş olsaydı, yeryüzü kadar yakardı.” “Dilin günahı küçüktür, ama günahı büyüktür.”

Eyvallah cürüm ne demek?

Türkçe karşılığı “hoşça kal” kelimesinin bir kopyası olarak kabul edilir. Bu nedenle vedalaşırken kullanılır.

Ateş değdiği yeri yakar ne demek?

Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü’ne göre, “ateş düştüğü yeri yakar” atasözü, “bir acı, bir yıkım, bundan muzdarip olan kişiyi yakar ve kavurur, onu sürekli kıvrandırır ve başkalarını üzer. Bu yıkım geçici niteliktedir.” anlamına gelir. Onları yakar ve kavurur ve bu insanlar en çok acı çekenlerdir.

Cüruf mu curuf mu?

Cüruf, tamamen saf olmayan metaller eritildiğinde yoğunluk farkından dolayı yüzeyde biriken daha hafif metallere verilen isimdir. Hafif metalin havayla temas etmesi ve oksitlenmesiyle oluşur. Bu nedenle metal kalıbı olarak da adlandırılır.

Halk dilinde cürüm ne demek?

“Ateş olsaydı, suç kadar toprağı yakardı” sözü halk arasında sıkça kullanılır. Ancak suç, “suç, suç” anlamına gelir.

Hukuk dilinde cürüm ne demek?

1. Örf ve adetlere aykırı davranış. 2. Hukuka aykırı davranış, suç.

Dinde cürüm ne demek?

Ceza, suç, hata, günah, kabahat, isyan gerektiren. Cerîme de aynı anlama gelir. Suç sayılan bir eylemi gerçekleştiren kişiye “suçlu” denir.

Cürüm ne demek Antep?

Suç aslında fiziksel niteliktedir. İşkence anlamına gelen bir kelime.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir